TOP
Besøg også

Besøg også: Psykiatrisk Samling

Se bogens side 132 i afsnittet om Danmarks Forsorgsmuseum (side 131-134).

Psykiatrisk Samling i Middelfart åbner dørene til en ellers lukket og for mange ukendt verden. Besøget giver jer et både interessant, forfærdende og rørende indblik i, hvordan psykiatriske patienter historisk er blevet opfattet og behandlet i Danmark.

Museet har til huse i den gamle sindssygeanstalts lokaler, som åbnede i 1888 og var i brug frem til 1999. Bag dørene til den tidligere anstalts små, lukkede rum kan I opleve originale apparater brugt til elektrochok og registrering af hjernens aktivitet, sakse, save og andre sektionsinstrumenter samt møbler fra behandlingsrum, stuer og køkken. I kan bladre og læse i omfattende dagbogshæfter fra patienter. På gangene sidder stadig kroge, hvor patienter kunne fastspændes, og har I en metalnøgle ved hånden, kan I afprøve den højlydte tilkaldealarm, som personalet brugte, hvis der opstod en nødsituation, der krævede forstærkning.

De tidligere patienters oplevelser og tanker lever på mange måder stadig i den gamle sindssygeanstalt, blandt andet i citater på væggene:

Det er mig, der har regnet det hele ud.

Dronningen kommer lort i min kaffe.

Det er ikke til at planlægge noget når man ikke ved om de idioter vil gøre mig til pave.

De forskelligartede udsagn suppleres af autentiske lyde af døre, der lukkes og låses, skridt på gangene, frustrerede råb og bange skrig.

Adresse Teglgårdsparken 17, 5500 Middelfart | www middelfart-museum.dk

Print Friendly, PDF & Email