TOP
Besøg også Fremhævet

Find Genforeningsstenene

Der findes mere end 600 genforeningssten rundt omkring i Danmark (se “DANMARKSMISSIONEN side 122-125 om den dansk-tyske grænse). Stenene er rejst som minde om Genforeningen i 1920. I 2018 blev de fredet.

I kan læse om stenene og deres historie på Grænseforeningens hjemmeside, hvor I også finder en fuldstændig liste over dem og deres placering. Her kan I finde dem, der ligger i jeres lokalområde eller hvor I kommer frem på små eller længere “missioner”. Fx dette sydlige eksemplar ved Kruså:

Genforeningssten på Åbjerg, Kruså

En af de nyere genforeningssten står på Frederiksberg. Den blev indviet 11. juli 2020 i anledning af 100 året for Genforeningen.

Genforeningsstenen på Mørk Hansens Vej på Frederiksberg

Fotos: MelliHadersl/Wikimedia Commons og Else Marie Lehman/danmarksmissionen.dk

Print Friendly, PDF & Email